Bengal kattens historie

 

Bengalens historie starter i 1963, hvor en amerikaner - Jean Mill - krydsede en asiatisk leopardkat med en almindelig kat. Hensigten var at skabe en kat med almindelige kattes dejlige og hengivne temperament, men med leopardkattens smukke udseende. Nedenfor ses et par billeder af en Asiatisk Leopardkat.

Jean Mills forsøg på at skabe en stueleopard blev af forskellige grunde aldrig gjort færdigt, men i 1980 startede hun projektet op igen. Hun bragte leopardkatte, leopardkattehybrider og almindelige spottede katte sammen og grundlagde bengalopdrættet. Dette var ikke en enkel proces, men i slutningen af 80’erne blev bengalerne anerkendt i den amerikanske katteorganisation TICA.

Op gennem 90'erne har racen været i en forrygende udvikling som på ingen måde er stoppet. Bengalerne ligner mere og mere den lille asiatiske leopardkat, som er forbilledet. Denne udvikling er opnået igennem selektivt opdræt, og den Asiatiske Leopardkat er i dag oftest mange generationer fra Bengalkatten.

Den gode udvikling, som bengalerne har haft, betyder dog ikke, at der ikke kan forbedres på bengalernes udseende, for den perfekte bengal er ikke født endnu - og bliver det næppe nogensinde.

De første bengaler kom til Danmark i midten af 90'erne, og racen blev godkendt at den europæiske katteorganisation Fife i 1999. Bengalen er stadigvæk en sjælden kat i Danmark, men flere og flere forelsker sig betingelsesløst i den smukke lille stueleopard med det kærlige væsen.