Ledøje 2002

Hvem er vi

 

Vi er en lille familie med to små børn, et antal bengalkatte og en pensioneret british shorthair kat. Vores katte er en del af familien, og bengalopdræt er vores  fælles store hobby. Til dagligt arbejder Hanne som konsulent i COWI og Thorbjørn som økonom i det Økonomiske Råds Sekretariat.

Vi har siden 1989 beskæftiget os med racekatte. Dels igennem et lille stueopdræt af en anden dejlig racekat nemlig British Shorthair og dels igennem udstillinger og klubabejde. Den lange erfaring med racekatte er dog ikke til hindre for, at vi til stadighed lærer meget om disse fantastiske katte.

Kattenes temperament var et meget vigtigt punkt for os, da vi besluttede os for at vælge en ny race - blandt andet fordi vi på dette tidpunkt skulle have vores første barn, og fordi vi kun havde mulighed for at have indekatte. Vores oplevelser med bengalkatte og børn er meget positive. Vores bengalkatte har desuden stortrivedes som udelukkende indekatte. Siden hen har vi dog fået mulighed for at lave en udendørs løbegård.

I 2000 fik vi vores første bengalkat - Scarlett - fra Gene Ducote i USA. Vores interesse for bengalkatte startede dog allerede nogle år forinden, og megen tid blev brugt på at opstøve information om denne fantastiske smukke og vildt udseende racekat. Vi blev hurtigt fanget af de mange interessante aspekter, der specielt er indenfor opdræt af bengalkatte. 

Vi tror roligt, man kan sige, at er man først kommet i gang med denne race - så bliver man hurtigt opslugt af den. Både fordi bengalkattene har et utroligt dejlig og kærligt temperament, og har masser af energi, og fordi der tydeligvist er nogle helt specielle træk ved kattene, som er meget eksotiske. 

Det eksotiske består ikke kun i, hvad man umiddelbart kan se på billeder, men også i deres bevægelser. Faktisk synes vi, at netop deres bevægelser er et af de mest fascinerende træk ved bengalkatte - nogle bengalkatte har en gangart, der udpræget minder om de store vilde kattes gang!! Et andet karaktertræk ved bengalkattene, som stammer fra deres slægtskab med den asiatiske leopard kat er, at de er helt vilde med at lege med vand. Den asiatiske leopard kat har fisk på menuen og har derfor ikke vandskræk.

Efter vi fik Scarlett kom Tira og Beluga til kort tid efter, og siden er der kommet flere til. Vi har fået katte udefra, og vi har beholdt killinger af eget opdræt. Som det vist fremgår, er vi helt og aldesles "solgt" til bengalracen. Vi håber på at være med til at udbrede kendskabet til disse eksotiske skønheder, så andre kan få lige så stor glæde af at være i familie med sådanne fantastiske katte, som vi har.

Ledøje 2002