Projekt løbegård

I det følgende vil vi beskrive, hvordan vi fik lavet en løbegård til vores bengaler. 

Første del af projektet var at få lavet selve indhegningen. Grundidéen var, at den skulle være fleksibel, bl.a. sådan at den senere kunne flyttes uden alt for megen besvær. Derudover syntes vi, at det var hensigtsmæssigt, at den kunne samles på forskellig vis således, at der kunne være en eller flere selvstændige løbegårde.

Løsningen fandt vi ved at lave 8 selvstændige "side" moduler af 2x2 meter. Modulerne kan sættes sammen ved hjælp af nogle kliksystemer. Den nuværende placering af løbegården har muliggjort, at vi kan bruge en husvæg som bagside. Dvs., at vores løbegård er på ca. 8x4 meter.

 

 

Vi har valgt at lægge et trådnet over løbegården. En eller anden form for afspærring i toppen er helt nødvendigt, da kattene kravler op og ned af sidemodulerne med største lethed, og finder denne eksercits ret underholdende! 

Tagmodulerne er på 4x1 meter. Disse moduler er lidt uhåndterlige og burde måske være lavet i f.eks. 2x1 meter. Det smarte i de nuværende mål er, at de kan hvile på yder modulerne og en lægte fastgjort til husvæggen. 

Alle sidemodulerne ligger på en enkelt række mursten. Disse mursten er lagt i VATTER ovenpå lidt grus -således at ca. halvdelen af murstenen er over jorden. Så grundingredienserne er sidemoduler, tagmoduler og en stabel mursten.

Vi har handlet ind i de sædvanlige byggemarkeder, og det løber faktisk hurtigt op i et anseligt beløb at bygge en lidt større løbegård. Jeg er overbevist om, at anvendte man lidt tid på at finde gode tilbud, og valgte man en mindre fleksibel løsning, kunne den samlede pris  reduceres væsentligt.

Anvendte materialer

  • Knap 40 x 1 meter 2,5x2,5 cm (1mm tyk tråd) til  sidemodulerne. 

  • ca. 35 meter x 1 meter "kyllinge tråd" til tagmodulerne

  • 160 meter lægter

  • 2500 kramper, en del søm/skruer, hængsler, beslag mv.

  • Træbeskyttelse

Ialt knap 5000kr

Da Beluga også tilbringer noget af vinteren udenfor, har vi lavet et lille hus til ham. Det er på 8 m2, og er forbundet med løbegården med et rør, som kattene uden problemer løber ud og ind af. Inde i huset har vi lavet en varmekasse. Den er isoleret med 10 cm flamingo overalt og har indlagt varme, så der altid er 20 grader celsius derinde. Der er to rum i kassen, og de elsker at ligge derinde og gasse sig!

Vi håber denne beskrivelse kan være en hjælp til dem, der overvejer at lave en løbegård. En ting er sikkert - vores bengalkatte elsker det. Om morgenen, når de skal ud i løbegården, løber kattene selv ind i transportkasserne- for nu vil de altså gerne bæres ud. Det er en fornøjelse

Løbegården er indrettet med træstammer, bambus og et lille vandbassin. Vores bengal katte sætter stor pris på, at der er noget at underholde sig med, og det er så sjovt at se dem lege derude.